Tomografie Computerizată Clinica HappyDental Ploiesti

Câteva dintre cele mai importante întrebări pe care pacienții le vor pune sunt:

Sunt interesat ă de implanturile dentare, este necesară o tomografie computerizată (CT Scan)?

Când un pacient ia în considerare posibilitatea de a avea implanturi dentare, este esențial să se efectueze o tomografie computerizată (CT Scan), astfel încât dentistul nostru să poată crea un Plan de Tratament posibil în conformitate cu rezultatele radiografiei. Acest tip de radiografie îi permite dentistului nostru să evalueze osul pacientului în ceea ce privește potrivirea și disponibilitatea pentru plasarea implanturilor dentare.

Pentru ce este folosită o radiografie CT Scanare de către un stomatolog?

O tomografie computerizată (CT) este o tehnică cu raze X care va crea o imagine foarte detaliată a maxilarului și a mandibulei (maxilarul superior și inferior), unde medicul dentist poate stabili densitatea osoasă, adecvarea și disponibilitatea implanturilor dentare.

Vatech 3D CT Scanner

Cele mai intalnite frecvente intrebari despre radiografia CT

Sunt potrivit pentru o scanare CT?

Radiografia CT Scan trebuie utilizată cu atenție în legătură cu pacienții. În general, dacă sunteți însărcinată, nu ar trebui să aveți deloc niciun tip de radiografie. În afară de asta, majoritatea oamenilor sunt potriviți pentru o scanare CT, deoarece acest lucru se concentrează numai pe maxilarul superior și inferior.

Este scanarea CT daunatoare?

Pur și simplu NU. Utilizând Vatech Pro, avem cea mai sigură radiografie CT Scan disponibilă pentru utilizare pentru a minimiza expunerea pacienților.

Ce se intampla cand am scanarea CT?

Veți sta în picioare cu capul ținut pe loc ținând brațele pentru a vă ține ușor capul pe loc în timp ce CT Scan X-Ray se rotește în jurul capului. Stomatologul vă va observa printr-o cameră de la distanță care are și sunet, astfel încât să puteți vorbi cu medicul dentist. Odată ce scanarea CT cu raze X este terminată, imaginea va fi trimisă imediat la sistemul nostru informatic.

La ce imi foloseste o scanare CT?

Folosim o radiografie CT Scan pentru a permite stomatologului implant dentar să constate că regiunea maxilarului propusă pentru implanturi dentare este potrivită cu suficient os disponibil pentru a susține implantul dentar.

Este ceva ce ar trebui sa fac sa ma pregatesc pentru scanarea CT?

Nu aveți nimic de făcut pentru a vă pregăti pentru o scanare CT cu raze X, deoarece este un proces foarte rapid care durează nu mai mult de 30 de secunde de la început până la sfârșit.

Cat trebuie sa astept pentru rezultat?

Odată ce imaginea este pe sistemul informatic, vom tipări un CD care va conține imaginile dvs., astfel încât să o puteți lua acasă cu dvs. și o versiune electronică va fi trimisă stomatologului pentru revizuire. Medicul stomatolog va crea un plan de tratament după ce a revizuit imaginea de mai multe ori folosind un software specializat.