Radiografii OPG HappyDental Ploiesti

Radiografii OPG

Numele complet al OPG X-Ray este ortopantomograma. Acesta este un tip de radiografie dentară avansată care va oferi dentistului o vedere panoramică a maxilarului superior și inferior, astfel încât să poată diagnostica dacă există probleme. OPG vă va delecta clar toți dinții și articulațiile dintre maxilarul inferior și craniu. Scanul OPG este excelent pentru a dezvălui ceea ce este ascuns vederii, cum ar fi molarii de minte impactați, dinții care nu au reușit să coboare și pentru a provoca durere prin dezvăluirea infecțiilor localizate în jurul rădăcinilor dentare.

vatech1

Deci ce se întâmplă?

Veți sta în unitatea de raze X OPG cu capul ținut ușor cu brațele pentru a opri orice mișcare în timp ce OPG procesează. Există, de asemenea, un suport pentru a vă prinde cu dinții, permițând maxilarului superior și inferior să rămână nemișcat în timpul rotației OPG. Razele X se vor roti în jurul capului tău pentru mai puțin de 20 de secunde. În total, de la intrarea în camera de radiografie până la terminarea radiografiei va dura mai puțin de 3 minute.

Există vreo pregătire specială pentru un OPG pe care trebuie să-l fac?

Nu trebuie să faci nimic special pentru a avea un OPG. Când intri în camera de raze X, va trebui să scoți orice bijuterii metalice situate pe partea superioară a corpului. Acest lucru va permite OPG să fie finalizat fără piedici.

Este Scanul OPG sigur?

În general, OPG-urile sunt sigure pentru toată lumea. Un grup de persoane nu are posibilitatea de a face orice tip de radiografie și anume femeile însărcinate. Riscul pentru copilul dumneavoastră este minim, dar nu există niciun motiv să vă asumați niciun risc în legătură cu un copil nenăscut.

Cât timp durează pentru a obține rezultate?

Imediat ce radiografia este terminată, imaginea dvs. OPG va fi transferată în sistemul computerizat pentru ca medicul să o examineze. De asemenea, veți primi o copie prin e-mail sau pe un CD dacă doriți să păstrați o copie.