Aparate dentare Ploiesti, indreptare dinti

Aparate dentare in Ploiesti. Indreptarea dintilor fara aparat metalic pe dinti

Aparate dentare Ploiesti – Ortodontie- Invisalign

Ce este aparatul dentar Invisalign? Indreptarea dintilor

Invisalign este metoda invizibila de a indrepta dintii fara montarea unui aparat metalic pe dinti.

Este format dintr-o serie de alignere dintr-un material plastic special, transparente si foarte suple, asemanatoare cu gutierele, fara a avea vreo componenta metalica (bracketi, arcuri, etc).

Fiecare pereche de alignere se poarta 2 saptamani cate 22 de ore pe zi, se scot doar atunci cand pacientul mananca sau se spala pe dinti. Trecand de la un aligner la altul, inca din prima luna se observa deja o modificare a pozitiei dintilor.Totul se face pas-cu-pas, saptamana de saptamana, pana cand se ajunge la pozitia finala dorita.

Vizitele la ortodont se fac o data la 6 saptamani pentru control si pentru a primi urmatoarele alignere. In medie, un tratament cu acest tip de aparat dentar dureaza de la 9 la 15 luni adica intre 18 si 30 de alignere, dar durata variaza in functie de severitatea cazului. Fiecare aligner este realizat individual prin tehnologie computerizata. Inca inainte de inceperea tratamentului, Invisalign ofera si o simulare 3D ( tratamentul virtual ) in care se poate observa evolutia tratamentului personalizat, de la stadiul initial pana la cel final in care pozitia dintilor este corectata. Asadar, fiecare pacient poate sa vada cum vor arata dintii lui la finalul tratamentului.

Invisalign este o metoda moderna si invizibila, o alternativa la aparatele dentare cu brackets si sarme.

 

Indreptare dinti PloiestiInvisalign este un aparat dentar revolutionar, de ultima generatie, pentru copii si adultii care sufera de malpozitii : dinti strambi, inghesuiri sau brese dentare. Este complet invizibil, usor de igienizat si foarte comod de purtat. Este special proiectat si individualizat pentru fiecare pacient, garantand rezultate excelente. Fiecare aligner al aparatului dentar Invisalign este personalizat conform amprentei dentare a pacientului, cu ajutorul celei mai moderne tehnologii computerizate CAD/CAM si indreapta dintii pas cu pas, aplicand o forta controlata si constanta asupra lor, pana se aliniaza asa cum dorim. Ceea ce deosebeste acest sistem de aparatele ortodontice fixe este faptul ca reuseste sa controleze si timpul de actionare al acestor forte.La finalul fiecarei etape, numai anumitor dinti li se permite sa se miste, iar miscarile sunt stabilite de planul de tratament pentru fiecare etapa in parte. In acest mod Invisalign reuseste sa puna la punct un sistem de distributie eficienta a fortelor.

Cum decurge tratamentul de indreptare a dintilor?

indreptare-dinti2Pentru stabilirea planului de tratament sunt necesare in prima etapa un set de fotografii intraorale si extraorale, radiografii, un model de studiu si o amprenta dentara luata intr-un silicon de aditie special.

Amprenta este trimisa in Statele Unite ale Americii la prestigioasa companie Align Technology unde este procesata cu ajutorul unui dispozitiv optic 3D, iar informatiile sunt utilizate pentru realizarea tratamentului virtual ( un videoclip cu stadiul initial, etapele tratamentului si rezultatul final )

Pacientul poate vedea chiar inainte de inceperea terapiei, cum va decurge tratamentul sau si care va fi rezultatul final.

Dupa ce pacientului i s-au prezentat toate detaliile legate de tratament si el si-a dat acordul pentru inceperea acestuia, medicul specialist ortodont poate comanda alignerele- aparatul dentar propriu-zis.

La urmatoarea vizita la medicul ortodont pacientul primeste primul set de alignere transparente, care se potrivesc perfect pentru ca au fost create special pentru fiecare pacient in parte.

Medicul va explica apoi cum trebuie ingrijit aparatul dentar si cum trebuie pastrata igiena dentara. Este atat de simplu de folosit INVISALIGN, incat nu va influenta cu nimic stilul de viata obisnuit.

indreptare dintiVizitele la ortodont se fac o data la 6 saptamani pentru control si pentru a primi urmatoarele alignere. La una din urmatoarele vizite, medicul specialist ortodont va lipi cateva attachmenturi foarte mici din compozit pe dintii pacientului, care au atat un rol de retentie cat si de ghidarea aparatului dentar.

In plus, fata de avantajul estetic si al confortului, aparatul dentar Invisalign ofera o serie de beneficii clinice importante :

  • Tratamentele cu Invisalign sunt planificate detaliat inca inainte de inceperea tratamentului, medicul specialist ortodont putand aprecia cu precizie durata totala a tratamentului.
  • Riscul aparitiei unei afectiuni parodontale este minim, deoarece pacientul poate pastra o igiena desavarsita
  • Lipsa alergiilor generate de metalele din care sunt confectionate aparatele dentare clasice
  • O mai buna planificare si monitorizare a tratamentului cu ajutorul programelor speciale de software
  • Fabricarea individualizata a alignerelor pentru fiecare pacient asigura o adaptare perfecta a fiecarui aligner astfel incat sunt eliminate complet orice tip de iritatii generate de puratarea aparatului dentar

Mai mult de jumatate de million de pacienti din intreaga lume au urmat un tratament cu Invisalign si majoritatea spun ca Invisalign ofera avantajele pe care un aparat dentar clasic nu le poate avea:

INVIZIBIL: alignerele fiind individualizate, se adapteaza perfect, fara a fi vizibile de la o distanta mai mare de 30 cm; este complet invizibil din afara

PRECIZIE: tehnologie inovativa, design personalizat pentru fiecare pacient, proiectare pe calculator

EFICIENTAactioneaza din aprope in aproape aplicand o forta controlata si constanta asupra dintilor, pana se aliniaza asa cum dorim.

CALITATE: este un aparat dentar high-tech care se preteaza la orice tip de malpozitii

USOR DE CURATAT SI DE INTRETINUT: fiind un aparat mobil, poate fi scos oricand, ceea ce-i confera confort maxim pacientului

PERSONALIZARE: este proiectat special pentru fiecare pacient in parte, fiecare aligner este fabricat in mod individual cu ajutorul cele mai noi tehnologii

CONFORT: design individual, material de foarte buna calitate, (alignerele sunt realizate dintr-un plastic special, transparent si rezistent)

NICI O CARIE: pericolul formarii cariilor este complet redus, iar rezistenta la decalcifieri este maxima deoarece aparatul dentar Invisalign este mobil, pacientul poate scoate alignerele ori de cate ori trebuie sa-si faca igiena bucala.

PESTE 500000 de pacienti din intreaga lume au obtinut un zambet minunat cu aparate dentare Invisalign.